Ízvilág receptgyűjtemény

 
Új receptek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

HETI MENÜK
 
DIÉTÁK
 
DIÉTÁS RECEPTEK
 

 

VALENTIN-NAPI RECEPTEK
 
HÚSVÉTI RECEPTEK
 
KARÁCSONYI, ADVENTI RECEPTEK
 
SZILVESZTERI, ÚJÉVI RECEPTEK
 
KISOKOS
 
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖK
 
ZÖLDSÉGEK
 

Naptár
2025. Október
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
 

 

Új receptek
Archívum - 2010.

Töltött alma

Hozzávalók: alma, vaj, dió, cukor, vaníliás porcukor

Elkészítése:

Személyenként 2 db almát jól megmosunk, félbevágjuk, és a magházat kivágjuk.

Kivajazott tepsibe helyezzük, és a magházak helyét megtöltjük cukros darált dióval. Sütőben kb. 8-10 percig sütjük.

Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.


DESSZERT

Tzatziki

Hozzávalók 4 személyre: 1 db kígyóuborka (kicsi), 1 gerezd fokhagyma, 2 csésze joghurt, 2 teáskanál citromlé vagy ecet, 1 teáskanál menta vagy kapor, só


Elkészítése:

Vékonyan meghámozzuk az uborkát, lereszeljük és szűrőre tesszük, hogy a leve lecsepegjen.

Összekeverjük a reszelt uborkát és a fokhagymát a joghurttal, hozzáadjuk az ecetet/citromlét és a mentát/kaprot.

Sült halhoz, vagy grillezett húsokhoz kínáljuk.


SALÁTÁK, GÖRÖG

Créme Brulée (Janza Kata, Hal a tortán)

Hozzávalók: 7,5 dl tejszín, 1 vaníliarúd, 8 tojássárgája, 12,5 dkg barna cukor (nádcukor)

Elkészítés:

A tejszínt a vaníliarúddal felforraljuk. Majd, amíg hűl, a cukrot tojássárgájával összekeverjük, amíg ki nem fehéredik. Hozzáöntjük a tejszínhez, és feltesszük a tűzhelyre melegedni, de nem engedjük felforrni, 30 percig lassú tűzön kevergetjük, majd hűlni hagyjuk.

Kis tálkákba öntjük, és min. 3 órára  a hűtőbe tesszük őket. Tálaláskor a tetejére karamellizált cukrot teszünk.


KRÉM, HAB, PUDING, FRANCIA

Csukapástétom

Hozzávalók: 1,5 kg csuka, 4 főtt tojás, 25 dkg füstölt szalonna, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 kocka Rama (25 dkg), 1 nagy tubus mustár, majoránna, babérlevél, őrölt kömény, só

Elkészítése:

1,5 kg csukát pörköltnek megfőzünk, 1 babérlevéllel, majoránnával, rövid lével.

Mikor megfőtt, kicsontozzuk, apróra daráljuk. Adunk hozzá darálva 4 főtt tojást, 25 dkg füstölt szalonnát, 4-5 gerezd fokhagymát. Jól kikeverjük a Ramával, a mustárral, őrölt köménnyel, és ízlés szerint megsózzuk.


SZENDVICSKRÉM, PÁSTÉTOM

Diós rúd sütés nélkül

Hozzávalók: 30 dkg keksz, 20 dkg vagdalt dió, 40 dkg cukor, 25 dkg margarin, 1,5 dl tej, 1 ek. liszt, 3 ek. kakaópor, kevés rum

Elkészítése:

A tejet a cukorral felmelegítjük. Hozzáadjuk a margarint, a kakaóport, a lisztet, végül a törött kekszet és a diót. 4-5 percig kevergetjük, majd a tűzről levéve hűlni hagyjuk. Henger alakú rúddá formáljuk és meghintjük kókuszreszelékkel.


SÜTÉS NÉLKÜL

Gombával töltött padlizsán

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg padlizsán, 40 dkg gomba, 1-2 fej vöröshagyma, olívaolaj, só, bors, pirospaprika, kakukkfű

Alapos tisztítás után vágd félbe a padlizsánt, majd kanalazd ki a húsát, és belsejét kend ki olívaolajjal. Told mérsékelten meleg, előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percen keresztül.

Ezalatt aprítsd fel a hagymát, és pirítsd meg egy kevés olívaolajon. Add hozzá a feldarabolt gombát és a padlizsánból kivájt húst, fűszerezd ízlés szerint, majd önts alá egy kevés vizet és párold puhára.

A sütőben megpuhult padlizsánt töltsd meg a zöldséges raguval, és süsd további 20 percig.


PADLIZSÁN

Mascarponés, epres túrótorta (Fésüs Nelly, Vacsoracsata)

Hozzávalók: Piskótához: 5 tojás, 5 evőkanál liszt, 5 evőkanál porcukor. Krémhez: 1/2 kg túró, 1 nagy doboz Mascarpone sajt, 3 kis zacskó zselatin, reszelt citromhéj, citromlé, porcukor ízlés szerint, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 kg eper, 1 csomag epres tortazselé

Elkészítési mód:

A piskótatésztához különválasztjuk a tojásfehérjét és sárgáját.

A sárgáját cukorral világosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.

A kemény habbá vert fehérjét óvatosan hozzákeverjük és 1 kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon körülbelül 20 percig sütjük.

A krém: a túrót és a sajtot homogénre keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a levet, a vaníliás cukrot, az ízlés szerinti porcukrot és a felolvasztott zselatint. Jól összekeverjük és a kihűlt piskótára öntjük.

Tetejét beterítjük félbevágott eprekkel és leöntjük epres tortazselével. Körülbelül 4 órát a hűtőben pihentetjük.


TORTA, TORTÁCSKA

Orjaleves

Hozzávalók: orja, leveszöldség, pirospaprika, paradicsompüré, cérnametélt, reszelt torma

Elkészítése:

1 kg sertésorját (a sertés gerinccsontja a rajta maradt hússal) 4 részre vágunk, és a húsleveshez hasonlóan feltesszük főni.

Vegyes leveszöldséggel bezöldségeljük, kávéskanálnyi pirospaprikával és paradicsompürével ízesítjük.

Mikor a hús megpuhult, leszűrünk egy kevés levet, ebben cérnametéltet főzünk ki.

A levest a hússal, csonttal, zöldséggel és a megfőtt tésztával együtt tálaljuk.

Ízlés szerint reszelt tormát adunk mellé.


LEVESEK, ÚJÉVRE

Töklekvár

Hozzávalók (1,5 literhez): 25 dkg szárított sárgabarack, 1,2 kg puha húsú tök, 2 db vaníliarúd belseje kikaparva, 0,5 liter narancslé, 1 db narancs finomra reszelt héja, 3 evőkanál citromlé, 0,5 kg kristálycukor


Elkészítése:

A barackot negyedeljük. A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, hasábokra vágjuk.

75 dkg tököt lemérünk és 2 cm nagyságú kockákra vágjuk. A barackot, a tökkockákat, a vaníliabelet és a narancslevet összekeverjük, és fedő alatt 20 percig főzzük, míg puha nem lesz.

Utána püré állagúvá keverjük, majd a narancshéjat és a citromlevet a cukorral együtt hozzáadjuk. Főzés közben keverjük, míg forrni kezd. 3 perc után azonnal vegyük le a főzőlapról, és tegyük üvegbe. Zárjuk le az üveget.

Hidegen három hónapig eláll.


DZSEM, LEKVÁR

Wellington bélszín Hasselback burgonyával (Janza Kata, Hal a tortán)

Töltelék hozzávalók: 1 csomag gomba, 4 nagy gerezd fokhagyma, olívaolaj, 5 csipet só, ízlés szerint bors, kakukkfű

Elkészítés: A gombát és a fokhagymát megtisztítjuk, a fokhagymát apróra, a gombát nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát olívaolajon megpirítjuk, majd hozzárakjuk a gombát, és ízlés szerint sóval, borssal és egy kis kakukkfűvel ízesítjük. Ugyanabban a serpenyőben 2 db sós palacsintát (amit sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítünk) kisütünk, amit később a hájas tésztára teszünk a hús alá.

Hús hozzávalók: 1 kg bélszín, só, bors, 1 csomag előhűtött hájas tészta

Elkészítés: A bélszínt kettévágjuk, szintén ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Majd lassú tűzön minden oldalát 2 percig sütjük, hogy megkérgesedjen. Amint ezzel elkészültünk, elővesszük a hájas tésztánkat, rátesszük a palacsintát, megkenjük a gombával, és rátesszük a húst, majd az egészet összecsomagoljuk a tésztával. Tepsibe tesszük, és végül a tetejét megkenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben 45 percig sütjük.

Köret: Hasselback burgonya

Elkészítés: A 1,5 kg krumplit megpucoljuk, kettévágjuk. A fél burgonyákba hústűt szúrunk a burgonya felénél (hogy a kés ne szaladjon túl), majd bevágjuk vékony szeletenként, és a sütőbe helyezzük, vajjal lekenjük. Díszítésképpen a sárgarépákat megtisztítjuk, és megfőzzük, majd tálaláskor a tányérra helyezzük.


BÉLSZÍN (VESEPECSENYE, SZŰZPECSENYE)

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RECEPTKERESŐ

 Keresés hozzávalók szerint

 
RECEPTEK
 
HIDEGKONYHA, SZENDVICSEK
 
LEVESEK, LEVESBETÉTEK
 
FŐZELÉKEK
 
HÚS- ÉS HALÉTELEK
 
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
 
BÁRÁNY / BIRKA
 
CSIRKE, TYÚK
 
HALAK,TENGER GYÜMÖLCSEI
 
KACSA
 
LIBA
 
MARHA, BORJÚ
 
NYÚL
 
PULYKA
 
SERTÉS
 
STRUCC
 
   VAD
 
TÉSZTÁK, RIZSÉTELEK
 
SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, PÉKÁRUK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
SALÁTÁK
 
ITALOK
 
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS
 
VILÁGKONYHA
 


Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor &#8211; kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény &#8211; minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség    *****    Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ a konoha.hu -n. Nézzetek be! *** Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ!!!    *****    ÁGICAKÖNYVTÁRA - KÖNYVEK, KÖNYVEK, KÖNYVEK - ÁGICAKÖNYVTÁRA    *****    MOVIE-NIGHT -> Filmek, Sorozatok <- MOVIE-NIGHT    *****    Movie-    *****    Játssz a színekkel keress szebbnél szebb képeket, építs, szépítsd a portálod, hogy szebb és színesebb legyen a világod!    *****    Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó. 06209911123 Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó.    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél színes szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!