Ízvilág receptgyűjtemény

 
Új receptek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

HETI MENÜK
 
DIÉTÁK
 
DIÉTÁS RECEPTEK
 

 

VALENTIN-NAPI RECEPTEK
 
HÚSVÉTI RECEPTEK
 
KARÁCSONYI, ADVENTI RECEPTEK
 
SZILVESZTERI, ÚJÉVI RECEPTEK
 
KISOKOS
 
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖK
 
ZÖLDSÉGEK
 

Naptár
2025. Október
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
 

 

Új receptek
Archívum - 2010.

Túróval töltött fánk

Hozzávalók 2 személyre: 50 dkg liszt, 3 tojássárgája, 3 cl rum, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 evőkanál cukor, 6 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dkg élesztő, 5 dkg olvasztott vaj, 3-4 dl tej, pici só. A töltelékhez: 20 dkg túró, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 2 evőkanál gríz, 1 zacskó mazsola, a sütéshez olaj


Elkészítése:

Egy deci langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd lágy kalácstésztát dagasztunk a hozzávalókból. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd a fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Letakarva másfél órát kelni hagyjuk.

Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót burgonyanyomón áttörjük, s összekeverjük a tojással, a grízzel, a cukorral és a mazsolával. (Ez utóbbi elhagyható, ha valaki nem szereti.)

A megkelt fánkokat megfordítjuk, mindegyikre tölteléket teszünk , félbehajtjuk, és megsütjük.

A tetejét gazdagon meghintjük porcukorral.


FÁNK

Argentin marha steak fóliában sült krumplival (Mészáros Árpád Zsolt, Hal a tortán)

Hozzávalók: előre pácolt argentin hátszín (30 dkg/fő), só, bors, olívaolaj


Elkészítés:

Igény szerint olívaolajban kisütni, véresen 8-10 perc, átsütve 20 perc.

Fóliában sült krumpli

A krumplit megmossuk, fóliába becsomagoljuk. 180 fokon 30 percig sütjük, ha puha, félbevágjuk.

Erre jön a tejfölös, fokhagymás, baconös mártás: fél liter tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg bacon, 5 dkg füstölt sajt.


ROSTÉLYOS (HÁTSZÍN, BORDA), ARGENTIN

Fűszeres morzsában sült harcsa

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg harcsa, 15 dkg zsemlemorzsa, fél cseresznyepaprika, fél csokor petrezselyem, őrölt bors, olaj, só. A körethez: 70 dkg burgonya, petrezselyemzöld, só

Elkészítése:

Filézzük ki a harcsát és sózzuk meg.

Keverjünk a zsemlemorzsába őrölt borsot, paprikát és egy kis petrezselymzöldet, és ebben forgassuk meg a halat.

Kevés olajban pirítsunk meg egy gerezd fokhagymát, hogy az olajnak kellemes íze legyen, majd először a bőrös felével lefelé, majd a másik oldalára fordítva süssük meg a harcsát

Köretnek petrezselymes burgonyát, vagy vegyes zöldséget kínáljunk.


HARCSA

Nokedlis lecsó

Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, zsír, 2 db paradicsom, füstölt kolbász, 0,5 kg paprika. A nokedlihez: 1 tojás, liszt, só

Elkészítése:

Egy nagy fej vékonyra felszeletelt hagymát zsíron megpárolunk és tovább pároljuk 2 db cikkekre vágott paradicsommal. Füstöltkolbász-szeleteket teszünk rá és pár perc múlva fél kg karikákra vágott zöldpaprikát és egy kevés vizet.

Végül 1 tojásból liszt és só hozzáadásával készült nokedlit szaggatunk bele.


PAPRIKA

Gesztenyés alagút

Hozzávalók: 3 dl tej, 3 ek. gríz, 3 ek. narancs- vagy sárgabarack lekvár, 2 ek. cukor, 25 dkg gesztenyemassza, 10 dkg vaj/margarin, 5 dkg porcukor, 2 ek. kakaópor, kevés rum, 1 tasak vaníliás cukor; a tetejére étcsokoládé

Elkészítése:

A tejből és a grízből tejbegrízt főzünk, belekeverjük a cukrot és a lekvárt, majd lehűtjük.

Az áttört gesztenyemasszát összedolgozzuk a szobahőmérsékletű vajjal, a por- és vaníliás cukorral, a rummal és a kakaóporral.

Egy kisebb, vízzel kiöblített tálba simítjuk a gesztenyemassza felét, a tetején elegyengetjük a tejbegrízt, majd befedjük a maradék gesztenyével.

Hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön, majd tálcára borítva bevonjuk a felolvasztott csokoládéval.

Visszatesszük a hűtőbe, hogy rádermedjen, utána szeletekre vágva tálaljuk.


SÜTÉS NÉLKÜL

Tonhal saltimbocca paradicsomsalátával (Voksán Virág, Vacsoracsata)

Hozzávalók 4 személyre: 4 db tonhalszelet, 4 szelet füstölt lazac, 1 evőkanál fekete olívabogyó-krém, 8 levél friss zsálya, darált bors, 4 evőkanál olívaolaj. Salátához: 2 db paradicsom, fél kígyóuborka, 1 teáskanál dijoni mustár, 3 evőkanál olívaolaj, 1 csokor zöldpetrezselyem, 2 szál újhagyma, fél citrom leve, só, darált bors

Elkészítési mód:

A tonhalszeleteket tegyük egy deszkára, borítsuk be frissentartó fóliával, majd enyhén klopfoljuk meg. Daráljunk a szeletekre borsot, kenjük meg jól a fekete olívabogyó krémmel, majd tegyünk minden szeletre füstölt lazacot. A lazacra helyezzünk két-két levél zsályát, hajtsuk össze, majd fogvájóval tűzzük meg.

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a töltött tonhalat és mindkét oldalát süssük egy-egy percig. Vigyázzunk, ne süssük túl: a tonhal akkor a legfinomabb, ha csak félig sül át, de a közepe még rózsaszín marad.

A tonhal mellé kínáljuk a salátát! Vágjuk apró kockákra a paradicsomot és az uborkát, tegyük egy tálba. Adjunk hozzá mustárt, durvára összevágott petrezselyemzöldet és újhagymát. Ízesítsük darált borssal, citromlével és sóval, majd csorgassuk rá az olívaolajat is. Keverjük jól össze és ezzel tálaljuk a megsütött tonhalat.

A salátához használhatunk friss fűszerleveleket is: tehetünk bele bazsalikomot, citromfüvet, oregánót, kaprot, citromos kakukkfüvet vagy akár mentát is.


TONHAL

Rizzsel töltött alma

Hozzávalók 5 személyre: 5 db alma, a rizstöltelékhez: 20 dkg rizs, 4 dl tej, 4 dkg cukor, 1/2 csomag vaníliás cukor, 1 tojás

Elkészítése:

A rizstölteléket 20 dkg rizsből, 4 dl tejjel, 4 dkg cukorral, 1/2 vaníliás cukorral tejberizst készítünk, hozzáadunk 1 tojássárgáját és 1 tojásfehérjét habbá verve.

Az almákat meghámozzuk, tetejét levágjuk, a magházat eltávolítjuk és megtöltjük a rizstöltelékkel. Ráhelyezzük a levágott karikát. Fóliát helyezünk a tepsibe és lassú tűznél megsütjük. 


DESSZERT

Túróval töltött alma

Hozzávalók 5 személyre: 5 db alma, a túrótöltelékhez: 25 dkg túró, 1/2 csomag vaníliás cukor, 4 dkg cukor, 1 tojás, 2 dkg vaj

Elkészítése:

A túrótöltelékhez a túróból, vaníliás cukorból, cukorból, vajból, 1 db tojásból + 1 tojás felvert habjából krémet készítünk.

Az almákat meghámozzuk, tetejét levágjuk, a magházat eltávolítjuk és megtöltjük a túrótöltelékkel. Ráhelyezzük a levágott karikát. Fóliát helyezünk a tepsibe és lassú tűznél megsütjük.


DESSZERT

Rákragu és cápa steak házi krokettel (Mészáros Árpád Zsolt, Hal a tortán)

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 3 dl tejszín, 1 sárga és 1 piros kaliforniai paprika, 1 padlizsán, 1 cukkini, 1 zacskó mirelit koktélrák, 1/2 l tejszín, só, rozmaring, cápa 

Elkészítése:

A vajban megpároljuk a rákokat, majd rádobjuk a csíkokra vágott zöldségeket.

Miután minden megpuhult, felengedjük a tejszínnel, hogy egy kicsit összefogja, és az első rottyanásig főzzük. 

A cápát frissen forró vajban 5-6 percig sütjük, minden ízesítés nélkül. Esetleg egy kis sót elbír, de mást nem.


Házi krokett

Hozzávalók: 60 dkg főtt áttört burgonya, 20 dkg liszt, 1 tojás, só

Elkészítése:

A burgonyába beletesszük a lisztet, a tojást, sót, és alaposan összegyúrjuk. Majd golyócskákat formálva kisütjük.


RÁK

Filézett lazacszelet penne tésztával és sajtmártással

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg filézett lazac, 30 dkg penne tészta, 5 dkg vaj, só, fehérbors, hal fűszerkeverék. A sajtmártáshoz: 5 dkg vaj, 3 ek. liszt, tej, só, 6 dkg sajt, 1 dl tejföl, fehérbors, citromlé

Elkészítése:

A jénai tálat 5 dkg vajjal kikenjük, a filézett lazacot besózzuk, fehérborssal, hal fűszerkeverékkel meghintjük. 200 fokon 20 percig sütjük alufólia alatt, majd 5 percig alufólia nélkül.

A tésztát sós vízben 5 perc alatt készre főzzük, 1-2 percig fedő alatt tartjuk, majd leszűrjük, leöblítjük.

A sült halat egyenlő darabokra szeletelve tálra rendezzük, a tésztát köré tesszük, majd az egészet leöntjük sajtmártással.

Sajtmártás: 5 dkg olvasztott vajban 3 kanál lisztet átforrósítunk, hideg tejjel felöntjük, picit megsózzuk, simára keverjük, majd 6 dkg reszelt sajtot adunk hozzá, végül 1 dl tejföllel, pici fehérborssal, esetleg citromlével kicsi lángon összeforraljuk.


LAZAC

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RECEPTKERESŐ

 Keresés hozzávalók szerint

 
RECEPTEK
 
HIDEGKONYHA, SZENDVICSEK
 
LEVESEK, LEVESBETÉTEK
 
FŐZELÉKEK
 
HÚS- ÉS HALÉTELEK
 
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
 
BÁRÁNY / BIRKA
 
CSIRKE, TYÚK
 
HALAK,TENGER GYÜMÖLCSEI
 
KACSA
 
LIBA
 
MARHA, BORJÚ
 
NYÚL
 
PULYKA
 
SERTÉS
 
STRUCC
 
   VAD
 
TÉSZTÁK, RIZSÉTELEK
 
SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, PÉKÁRUK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
SALÁTÁK
 
ITALOK
 
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS
 
VILÁGKONYHA
 


Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor &#8211; kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény &#8211; minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség    *****    Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ a konoha.hu -n. Nézzetek be! *** Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ!!!    *****    ÁGICAKÖNYVTÁRA - KÖNYVEK, KÖNYVEK, KÖNYVEK - ÁGICAKÖNYVTÁRA    *****    MOVIE-NIGHT -> Filmek, Sorozatok <- MOVIE-NIGHT    *****    Movie-    *****    Játssz a színekkel keress szebbnél szebb képeket, építs, szépítsd a portálod, hogy szebb és színesebb legyen a világod!    *****    Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó. 06209911123 Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó.    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél színes szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!