Ízvilág receptgyűjtemény

 
Új receptek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

HETI MENÜK
 
DIÉTÁK
 
DIÉTÁS RECEPTEK
 

 

VALENTIN-NAPI RECEPTEK
 
HÚSVÉTI RECEPTEK
 
KARÁCSONYI, ADVENTI RECEPTEK
 
SZILVESZTERI, ÚJÉVI RECEPTEK
 
KISOKOS
 
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖK
 
ZÖLDSÉGEK
 

Naptár
2025. Október
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
 

 

Új receptek
Archívum - 2010.

Kekszes almás

Hozzávalók: 1 kg savanykás alma, 6 dl víz, 2 tasak vaníliás pudingpor, 35 dkg cukor, fahéj, 40 dkg háztartási keksz, 2 tasak tejszínhabpor, tej
 
Elkészítése:
 
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd a vízzel és a cukorral megfőzzük.
 
Amikor az alma megpuhult, belekeverjük a kevés vízzel feloldott pudingport.
 
Fahéjjal ízesítjük, majd a keksszel váltakozva lerakjuk.
 
A tetejére keksz kerüljön, erre simítjuk a tejszínhabot.
 
Hűtőbe tesszük, majd amikor a keksz megpuhult, kockára vágva tálaljuk.

SÜTÉS NÉLKÜL

Sóskakrémleves főtt tojással, újhagymával, zsemlekockával (Kovácsovics Fruzsina, Vacsoracsata)

Hozzávalók: 1/2 kg sóska, 1 db krumpli, 2 db húsleveskocka, pici só, 4-5 evőkanál cukor, bors, 2 dl sovány tej, 1 dl főzőtejszín, 5 db főtt tojás, újhagyma


Elkészítési mód:

A sóskát megtisztítjuk, legalább háromszor megmossuk. Olívaolajon kis sóval, borssal, 1 evőkanál cukorral megpároljuk, majd 1dl vízzel felengedjük. Ezt összeturmixoljuk, visszatesszük a fazékba. Hozzáöntünk 1 dl vizet, 2 húsleveskockát, majd a 2 dl tejet. Folyamatosan ízlelgetjük, ízlés szerint cukrozzuk.

Végül az 1 dl tejszínt is hozzáöntjük, felfőzzük.


LEVESEK

Áfonyás eperkrémleves

Hozzávalók 4 személyre: 4 dl tej, 2 dkg liszt, 2 dkg vaj, 20 dkg eper, 10 dkg áfonya, 7 dkg áfonyalekvár, 10 dkg kristálycukor, 2 dl száraz fehérbor, 1 db citrom leve, 2 dl tejszín, fél csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A tejet felforraljuk, közben a lisztet a puha vajjal összegyúrjuk, majd kis darabkákban hozzáadjuk a forrásban lévő tejhez. Folytonosan kevergetve öt percig forraljuk.

Az epret megtisztítjuk, megmossuk, egyharmad részét félretesszük, a többit megcukrozzuk és fél óráig állni hagyjuk. A besűrített, kihűtött tejet a lecukrozott eperrel, a kioldódott gyümölcslével, a fehérborral, a citromlével, a tejszínnel, a vaníliás cukorral és az áfonyalekvárral összeturmixoljuk. Finom szűrőn leszűrjük, hogy az eper magvai ne kerüljenek a levesbe.

Tálalás előtt alaposan lehűtve csészékbe töltjük és a tetejét a félretett eper- és áfonyaszemekkel díszítjük.


LEVESEK

Sült hal finom körettel

Hozzávalók 4 személyre: 1,5-2 kg folyami hal, 20 dkg burgonya, 10 dkg sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, petrezselyemzöld, 10 dkg liszt, 5 dkg pirospaprika, olívaolaj, 1 citrom, tengeri só, bors
 
Elkészítése:
 
A halszeletet megsózzuk. A pirospaprikát a liszthez keverjük, és ebben megforgatjuk a szeleteket, majd forró olajban ropogósra sütjük.
 
A karikákra vágott burgonyát és sárgarépát enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a karikákra vágott vöröshagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Citromlé, olaj, víz, só és bors keverékével leöntjük, és összekeverjük.
 
A sült halat ezzel a körettel tálaljuk.

FOLYAMI HAL

Túrós-sajtos falatok

Hozzávalók: 10 dkg juhtúró, 10 dkg tehéntúró, 10 dkg reszelt, füstölt sajt, 20 dkg szikkadt kenyér, 1 dl tej, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál tejföl, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 2 csokor snidling


Elkészítése:

A kenyeret nagyon apró kockákra vágom és a felforrósított olajonfolyamatos kevergetés közben szép pirosbarnára pirítom, majd ráöntöm a tejet, és jól átkeverve legalább tíz percig hagyom ázni.

Közben a kétfajta túrót villával áttöröm, nagyon kevés tejföllel sűrű masszává keverem, majd
hozzáadom a leszűrt, pirított kenyérkockákat, a sót, a borsot és a reszelt sajtot. Az egészet formázható masszává dolgozom, majd nedves kézzel kis diónyi gombóckákat alakítok belőle.

Nagyon finomra vágott snidlingben megforgatom, beleszúrok kis dárdácskákat vagy fogvájót, és tálra téve a hűtőszekrényben jól megdermesztem.


HIDEGKONYHA

Bundás paradicsom

Hozzávalók: 6 zöld paradicsom, 120 g finom zsemlemorzsa, 2 nagy tojás, 1 evőkanál szárított oregano, 30 g vaj, ugyanennyi extra szűz olívaolaj, tengeri só, bors

Vágd fel a paradicsomokat körülbelül fél cm vastag szeletekre. Sózd meg, és hagyd állni 1 órát, hogy levet ereszthessenek.

Töröld szárazra papírkendővel, szórd meg az oregánóval, majd tedd őket a tojásba, utána pedig forgasd morzsába.

A bundázott paradicsomszeleteket süsd ki a felolvasztott vaj és olaj keverékében, oldalanként 3 percig, hogy ropogósak legyenek.


PARADICSOM

Kávékrémes suhajda

Hozzávalók (kb. 60 db-hoz): 22 dkg porcukor, 10 dkg kakaó, 1/4 kg zsír, 1/2 dl tej, 1/2 dl erős feketekávé, 15 dkg kristálycukor, 10 dkg darált dió, 10 dkg vaj, rumaroma; minyonpapír

Elkészítése:

A zsírt nagyon gyenge lángon lassan felolvasztjuk. Nem szabad forrnia! Belekeverjük az átszitált porcukrot és a kakaót, és langyos helyen tartjuk.

A tejet, a feketekávét és a kristálycukrot kb. 10 percig forraljuk (vigyázzunk, mert könnyen kifut!). Beletesszük a diót, és sűrűre főzzük. Rumaromával ízesítjük, és belefőzzük a vajat.

A csokoládés masszából, miután jól felkevertük, minden minyonpapírba egy kávéskanállal teszünk. Erre jön a diós töltelékből fél kávéskanálnyi. (Mindkét tölteléket langyos helyen tartjuk, hogy folyós legyen). Végül mindegyik tetejére egy kávéskanálnyi csokoládés masszát kanalazunk, és a suhajdákat hűvös helyre tesszük megdermedni.


SÜTÉS NÉLKÜL

Kefírtorta fagylalttal (Kovácsovics Fruzsina, Vacsoracsata)

Hozzávalók: 2 pohár kefir, 1/2 pohár tejföl, 1 db tojás, 1/2 pohár olívaolaj, 1/4 pohár citromlé, 5 evőkanál méz, 2 pohár rozsliszt, 2 pohár búzakorpa, 2 evőkanál szódabikarbóna, 4 evőkanál mazsola, 4 evőkanál durvára őrölt tört dió, 3 evőkanál kakaópor

Elkészítési mód:

A tojást, az olajat, a citromlevet és a mézet összekeverjük. A lisztet, búzakorpát, szódabikarbónát beletesszük, valamint a beáztatott diót, mazsolát szintén.

A massza felét sütőtálba helyezzük, másik felét kakaóporral összekeverjük, sütőtálba helyezzük. A tálat lefedve mikróba tesszük, 16 percig sütjük.

Ízlés szerint fagylalttal kínáljuk.


DESSZERT

Túrós sós sütemény

Hozzávalók: 50 dkg túró, 50 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 2 tojás, pirospaprika, só

 
Elkészítése:

A túrót áttörjük, kb. 2 teáskanál sót teszünk bele, majd összekeverjük a tojással, liszttel és a margarinnal és kb. 1 cm vastag tésztát nyújtunk belőle.

Lisztbe mártogatott késsel felvágjuk kb. 1,5x5 cm-es darabokra és tepsibe helyezzük. Vízzel kevert pirospaprikával megkenjük és közepesen meleg sütőben pirosra sütjük.

Nagyon finom, ropogós sütemény, sörkorcsolyának kiválóan alkalmas.


SÓS SÜTEMÉNYEK

Kelvirág csőben sütve

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg kelvirág (karfiol), 10 dkg vaj, 3 dkg liszt, tej, 1 tojássárgája, 1/2 dl tejöl, reszelt sajt, só

Elkészítése:

A kb. 1 kg-os tisztított, megmosott kelvirágot cérnával átkötözzük. Ezután sós vízben majdnem puhára főzzük.

Közben elkészítjük a mártást: 10 dkg vajat felhevítünk, elkeverjük 3 dkg liszttel és feleresztjük annyi tejjel, hogy besűrítés után épphogy folyós legyen. Sóval ízesítjük. A tűzről levéve elkeverjük 1 tojássárgájával, fél dl tejföllel.

A főtt, lecsurgatott kelvirágot kivajazott tűzálló edénybe szedjük, a mártással áthúzzuk, meghintjük reszelt sajttal és néhány percre sütőbe tesszük.


KARFIOL

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RECEPTKERESŐ

 Keresés hozzávalók szerint

 
RECEPTEK
 
HIDEGKONYHA, SZENDVICSEK
 
LEVESEK, LEVESBETÉTEK
 
FŐZELÉKEK
 
HÚS- ÉS HALÉTELEK
 
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
 
BÁRÁNY / BIRKA
 
CSIRKE, TYÚK
 
HALAK,TENGER GYÜMÖLCSEI
 
KACSA
 
LIBA
 
MARHA, BORJÚ
 
NYÚL
 
PULYKA
 
SERTÉS
 
STRUCC
 
   VAD
 
TÉSZTÁK, RIZSÉTELEK
 
SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, PÉKÁRUK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
SALÁTÁK
 
ITALOK
 
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS
 
VILÁGKONYHA
 


Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor &#8211; kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény &#8211; minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség    *****    Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ a konoha.hu -n. Nézzetek be! *** Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ!!!    *****    ÁGICAKÖNYVTÁRA - KÖNYVEK, KÖNYVEK, KÖNYVEK - ÁGICAKÖNYVTÁRA    *****    MOVIE-NIGHT -> Filmek, Sorozatok <- MOVIE-NIGHT    *****    Movie-    *****    Játssz a színekkel keress szebbnél szebb képeket, építs, szépítsd a portálod, hogy szebb és színesebb legyen a világod!    *****    Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó. 06209911123 Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó.    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél színes szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!