Ízvilág receptgyűjtemény

 
Új receptek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

HETI MENÜK
 
DIÉTÁK
 
DIÉTÁS RECEPTEK
 

 

VALENTIN-NAPI RECEPTEK
 
HÚSVÉTI RECEPTEK
 
KARÁCSONYI, ADVENTI RECEPTEK
 
SZILVESZTERI, ÚJÉVI RECEPTEK
 
KISOKOS
 
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖK
 
ZÖLDSÉGEK
 

Naptár
2025. Október
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
 

 

Új receptek
Archívum - 2010.

Struccpörkölt tojásrántottával (Pákó, Vacsoracsata)

Hozzávalók: 1 kg strucchús, 2 db sűrített paradicsom konzerv, 8 db vöröshagyma, 2 db paradicsom, 2 ek. pirospaprika, 1 db strucctojás

Elkészítési mód:

A hagymát felkockázzuk és üvegesre pirítjuk egy kevés olajon. Azután a húst is 5 percig nagy lángon megpirítjuk, közben beletesszük a paradicsomot, a paradicsomkonzervet, végül a pirospaprikát és összekeverjük.

Annyi vizet adunk hozzá, ami épp ellepi, hogy legyen miben megfőnie, aztán pedig néha kevergessük meg és közben kóstoljuk meg a húst, hogy puha-e már. Körülbelül 50 perc alatt fő meg a strucchús.

Ha elkészült, kiszedjük egy tálba és elkészítjük mellé a strucctojásból a tojásrántottát, azután pedig feltálaljuk.


STRUCC

Báránypiláf

A kockára vágott bárányhúsból pörköltet készítünk. Amikor a hús félpuha, hozzáadunk 1 fej szétnyomott fokhagymát és 1 doboz paradicsompürét. Sózzuk, belekeverjük a személyenként 5 dkg megmosott rizst, és fél csomag finomra vágott zöldpetrezselymet.

Borsozzuk, néhány percig pároljuk, majd felengedjük kb. fél liter vízzel. Ezután meleg sütőben kb. 30 percig pároljuk.

Reszelt sajttal és finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.


BÁRÁNY, HÚSVÉTRA

Banános, őszibarackos gyümölcsleves

Hozzávalók 4 személyre: 3 db banán, 3 db őszibarack, 2 dl tejszín, 1 db tojássárgája, 1-2 ek. liszt, ízlés szerint kristálycukor, ízlés szerint citromlé, fél reszelt citromhéj, 1 tk. fahéj, ízlés szerint szegfűbors, 8-10 db szegfűszeg, 1 dl jaffa szörp


Elkészítése:

A gyümölcsöket megtisztítjuk, meghámozzuk és kis darabokra vágjuk.

Forrásban lévő 1 liter vízbe 4-5 evőkanál kristálycukrot teszünk, beleteszünk pár fahéjdarabot, szegfűszeget, szegfűborsot, a jaffa szörpöt és egy citrom lereszelt héját. Ezután a forrásban levő vízbe beletesszük a banánt és a barackot, majd újraforraljuk. Egy-két perc főzés után félretesszük.

A tejszínben kikeverjük a tojássárgáját 1-2 evőkanál liszttel. Ezután a lehűlt levesből kanállal 2 decit apránként hozzámerünk, közben folyamatosan keverjük, nehogy megcsomósodjon. Langyosan vagy lehűtve tálaljuk.


LEVESEK

Tortellini saláta

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg tortellini, só, 4 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 5 evőkanál fehérborecet, fehér bors, csipet cukor, 1-1 kávéskanál szárított kakukkfű és oregánó, 4 evőkanál olívaolaj, 10 dkg fekete olajbogyó, 10 dkg reszelt parmezán


Elkészítése:

A tortellinit forrásban levő sós vízben 16 percig főzzük. Közben a megmosott paradicsomokat gerezdekre vágjuk.

Az ecetet, sót, borsot, cukrot és a fűszereket összekeverjük, beletesszük a zúzott fokhagymát és hozzákeverjük az olajat.

A tortellinit leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. Elkeverjük a paradicsommal, olívával és reszelt parmezánnal. Ráöntjük a mártást, és jól összekeverjük. Reszelt parmezánnal és friss majoránnával megszórva tálaljuk.


SALÁTÁK

Sárgarépafelfújt

Hozzávalók 4 személyre: 4 közepes szál sárgarépa, 5 dkg vaj, 1 dl tej, 3 ek. zsemlemorzsa, 2 tojás, só, bors, reszelt sajt
 
Elkészítése:
 
A sárgarépát lereszeljük és a vajon, megsózva, 1 deci vízzel puhára pároljuk.
 
Hozzáöntjük a tejet, megforrósítjuk, és belekeverjük a zsemlemorzsát. Hűlni hagyjuk, ezalatt a morzsa megduzzad.
 
Hozzáadjuk a tojássárgáját és a kemény habbá vert fehérjét.
 
Borssal, 1 púpozott evőkanálnyi reszelt sajttal ízesítjük, kizsírozott tűzálló tálba öntjük, és tetejét meghintjük reszelt sajttal.
 
Forró sütőbe egy tepsibe ujjnyi magasan vizet öntünk, és ha a víz meglangyosodott, beleállítjuk a tűzálló tálat. A felfújtat kb. 40 percig sütjük a gőzben.

SÁRGARÉPA

Mandulás gesztenyebonbon

Hozzávalók 4 személyre: 500 g gesztenye, 150 g tejcsokoládé, 100 g hámozott mandula, 50 g vaj, 3 evőkanál cukor, 2 evőkanál rum (vagy bármilyen más likőr, ízlés szerint)

Hámozd meg a gesztenyét, főzd puhára kissé sós vízben (kb. 50 perc), szedd le a gyümölcsöt borító hártyát, és egy szitán törd át.

Add hozzá a reszelt csokoládét, a szobahőmérsékletű vajat, a cukrot, a rumot (vagy likőrt) és dolgozd homogén masszává.

Ha összeállt, nedves kézzel formálj diónyi gömböket, majd forgasd meg a felaprított és száraz serpenyőben megpirított mandulában.

Tedd kis mignonpapírba, és tálalás előtt legalább két óráig tartsd hűtőszekrényben.


SÜTÉS NÉLKÜL

Mandulás tejleves

Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg mandula, 1 l tej, 5 dkg porcukor, 1 tojássárgája, só

Elkészítése:

10 dkg forrázott, tisztított mandulát ledarálunk. 5 dkg porcukorral, 1 tojássárgájával és kb. 1 dl tejjel összedolgozzuk.

Ezután kb. 9 dl tejet csipetnyi sóval felforralunk, és lassan, állandó keverés mellett a krémes anyaghoz adjuk, majd szintén állandó keverés mellett 3-4 percig gyenge lángon főzzük.


LEVESEK, HÚSVÉTRA

Kinder-szelet

Hozzávalók a tésztához: 2 tojás, 2 ek. kakaó, 2 ek. méz, 5 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 35 dkg liszt, 1 kk. szódabikarbóna; a krémhez: 3 tasak tejszín ízű pudingpor, 3 dl tejföl, 1 ek. liszt, 7 dl tej, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor; a mázhoz: 10 dkg étcsokoládé, 1 ek. vaj
 
Elkészítése:
 
A tojást, a kakaót, a mézet, a vajat és a porcukrot gőz fölött összekeverjük. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a liszttel elkevert szódabikarbónát. Jól összedolgozzuk, majd két lapot sütünk belőle.
 
A vajat kikeverjük a porcukorral. A pudingport összekeverjük a liszttel, a tejföllel és a tejjel, majd sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett kihűtjük, majd összekeverjük a vajkrémmel. Az alsó lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a másik lapot.
 
A mázhoz a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd beletesszük a vajat. Kicsit kihűtjük, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.

SÜTEMÉNYEK

Kókuszgolyó (Pákó, Vacsoracsata)

Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz, 10 dkg vaj, 2 evőkanál kakaó, 20 dkg porcukor, 1 mokkáskanálnyi rumaroma, 1 csomag kókuszreszelék, 1 üveg meggybefőtt

Elkészítési mód:

A kekszet ledaráljuk, összekeverjük cukorral, kakaóval és szobahőmérsékletű vajjal. A meggybefőtt rumaromával ízesített levéből annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen.

Nedves kézzel golyókat készítünk belőle, és egyenként megforgatjuk a kókuszreszelékben. Fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük, míg megkeményedik.


SÜTÉS NÉLKÜL

Túrófánk

Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró, 2 db tojás, 2 evőkanál cukor, fél tasak vaníliás cukor, 10 dkg liszt, 1 mokkáskanál sütőpor, olaj, só


Elkészítése:

A túrót villával összetörjük, majd a felvert tojásokat hozzákeverjük. Cukorral, vaníliás cukorral és csipet sóval ízesítjük.

A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a tojásos túróval összedolgozzuk.

Felhevített olajba evőkanállal adagoljuk a masszát, és mindkét oldalát megsütjük. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.


FÁNK

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RECEPTKERESŐ

 Keresés hozzávalók szerint

 
RECEPTEK
 
HIDEGKONYHA, SZENDVICSEK
 
LEVESEK, LEVESBETÉTEK
 
FŐZELÉKEK
 
HÚS- ÉS HALÉTELEK
 
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
 
BÁRÁNY / BIRKA
 
CSIRKE, TYÚK
 
HALAK,TENGER GYÜMÖLCSEI
 
KACSA
 
LIBA
 
MARHA, BORJÚ
 
NYÚL
 
PULYKA
 
SERTÉS
 
STRUCC
 
   VAD
 
TÉSZTÁK, RIZSÉTELEK
 
SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, PÉKÁRUK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
SALÁTÁK
 
ITALOK
 
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS
 
VILÁGKONYHA
 


Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor &#8211; kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény &#8211; minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség    *****    Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ a konoha.hu -n. Nézzetek be! *** Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ!!!    *****    ÁGICAKÖNYVTÁRA - KÖNYVEK, KÖNYVEK, KÖNYVEK - ÁGICAKÖNYVTÁRA    *****    MOVIE-NIGHT -> Filmek, Sorozatok <- MOVIE-NIGHT    *****    Movie-    *****    Játssz a színekkel keress szebbnél szebb képeket, építs, szépítsd a portálod, hogy szebb és színesebb legyen a világod!    *****    Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó. 06209911123 Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó.    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél színes szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!