Ízvilág receptgyűjtemény

 
Új receptek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

HETI MENÜK
 
DIÉTÁK
 
DIÉTÁS RECEPTEK
 

 

VALENTIN-NAPI RECEPTEK
 
HÚSVÉTI RECEPTEK
 
KARÁCSONYI, ADVENTI RECEPTEK
 
SZILVESZTERI, ÚJÉVI RECEPTEK
 
KISOKOS
 
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖK
 
ZÖLDSÉGEK
 

Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
 

 

Új receptek
Archívum - 2010.

Tonhalas penne paradicsomszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg tollhegytészta, só, 1 gerezd fokhagyma, 3 szardellafilé, 2 evőkanál olívaolaj, 1 üveg konzerv paradicsomszósz, 1 evőkanál kapribogyó, 50 ml fehérbor, 15 dkg tonhalkonzerv, őrölt bors, 3 evőkanál vágott petrezselyemzöld

Elkészítése:

A tésztát forrásban levő sós vízben megfőzzük. Közben a fokhagymát felaprítjuk. A szardellafilét leöblítjük és összetörjük. A szardellát a fokhagymával forró olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomszószt a kapribogyóval, és a fehérborral felforraljuk. Lecsepegtetjük a tonhalat, szétdarabolva a szószhoz adjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, majd beletesszük a petrezselymet.

A leszűrt tésztát a mártással tálaljuk.


CSŐTÉSZTA (rövid), TOLLHEGY, PENNE, RIGATONI

Töltött tökkarikák

Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg-os zsenge tök, 50 dkg darált sertéshús, 1 zsemle vagy fél bögre (2,5 dl-es) rizs, 1 ek. margarin, 1 tojás, 1 ek. ecet, 1 dl fehérbor, 1 csomó petrezselyem, só, bors; a kapormártáshoz: 1 csomó kapor, 1-2 kk. citromlé, 2 dl tejföl, 1 ek. ételízesítő, margarin, liszt
 
Elkészítése:
 
A tököt vékonyan meghámozzuk, kb. 4 centis karikákra vágjuk és belét kikaparjuk. Gyengén ecetes, sós vízben néhány percig pároljuk, majd a levet leöntjük róla.
 
A húst összedolgozzuk a megáztatott, kinyomkodott, összemorzsolt zsemlével vagy a félig megfőzött rizzsel, továbbá sóval, borssal, tojással és az apróra metélt petrezselyemmel.
 
A tökkarikákat kivajazott tűzálló tálba egymás mellé fektetjük, a húskeverékekkel megtöltjük, és kevés vízzel leöntjük. A sütőben 20 percig sütjük.
 
Közben a margarinból a liszttel, az apróra vágott kaporral világos rántást készítünk, kevés vízzel felengedjük, ételízesítővel, sóval, cukorral, citromlével fűszerezzük, és a tökkarikákra öntjük.
 
Hozzáadjuk a tejfölt, a sütőben még egyszer felforrósítjuk, és azonnal tálaljuk.

Narancstorta sütés nélkül

Hozzávalók: 1 kg narancs, 40 dkg babapiskóta, 6 tojássárgája, 1 cs. vaníliás cukor, 0,5 l tej, 0,5 l tejszín, 6 ek. cukor, 3 kk. porcukor, 2 dkg zselatin, narancslé

Elkészítése:

Először elkészítjük a torta krémjét: 6 db tojássárgáját 1 csomag vaníliás cukorral és 6 kanál cukorral jól kikeverjük. Ehhez lassan hozzáadjuk a fél liter felforralt tejet, és visszatéve a tűzre addig keverjük, amíg „vastagodni” kezd. (Vigyázzunk, nehogy összemenjen.) A krémet kicsit forraljuk, és rögtön levesszük a tűzről.

A zselatint 1 dl langyos vízben feloldjuk és felfőzzük. Hagyjuk kihűlni, és a krémhez öntjük. Többszöri keveréssel hagyjuk a krémet is kihűlni.

Addig felverjük a fél liter tejszínt 3 kávéskanál porcukorral. Ha a krém kihűlt, ezt is összekeverjük vele.

Egy 3 literes lábast vagy tortaformát megnedvesített nejlonnal kibélelünk. A forma aljára és oldalára egy sor vékonyra felszeletelt narancsot teszünk. Erre kerül egy sor narancslébe mártott piskóta és a krém egy negyed része. Ezt ismételjük még kétszer, majd az így összeállított tortánkat hűtőszekrénybe tesszük másnapig, hogy könnyen lehessen majd szeletelni.

Tálaláskor a lábast felfordítjuk, tortatálcára tesszük, és levesszük a nejlont. Tejszínhabbal a tetején fogyasztjuk.


SÜTÉS NÉLKÜL

Thai kókusztejes leves (Dammak Jázmin, Vacsoracsata)

Hozzávalók: 25 dkg csirkemell, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek. olaj, 2 cs. currypaszta, 8 dl krémes kókusztej, 1 ek. méz, 2 szál thai citromfű, 1 darabka citromhéj, só, bors, örölt koriander, 0,5 dl tejszín

Elkészítés:

A húst apró kockákra vágjuk és a szétnyomott fokhagymával együtt megpirítjuk a forró olajon. Hozzákeverjük a currypasztát, 1-2 percig tovább pirítjuk vele. Felöntjük kókusztejjel, sózzuk, borsozzuk, őrölt korianderrel és egy darabka citromhéjjal fűszerezzük, majd a mézzet és a húsklopfolóval kicsit megütögetett thai citromfüvet is belefőzzük.

Amikor puhára főtt a hús, kiszedjük a levesből a citromfüvet és a citromhéjat. A főzés közben elpárolgott folyadékot vízzel vagy kókusztejjel pótoljuk, végül belekeverjük a tejszínt, és ha kell, megsózzuk.


LEVESEK

Édes omlett

Hozzávalók: tojás, porcukor, liszt, vaj, lekvár v. gyümölcs v. málnaszörp

Elkészítése:

Személyenként 2 tojást számítunk. Minden tojássárgájához 2 kávéskanál porcukrot adunk és jól kikeverjük.

A tojásfehérjét habbá verjük és óvatosan elvegyítjük a cukrozott tojássárgájával, majd magasról szórva, vigyázva, hogy a hab össze ne törjön, személyenként 2 kávéskanál lisztet keverünk hozzá.

A teflonserpenyőt vékonyan kikenjük vajjal és előmelegítjük, majd beleöntjük a masszát úgy, hogy személyenként két lepényt tudjunk sütni. Takaréklángon kb. 3 percig sütjük, megforgatni nem kell.

Tányérra csúsztatjuk, lekvárral, gyümölccsel töltjük, de málnaszörppel leöntve is fogyaszthatjuk.


DESSZERT

Paradicsomos marhaszelet

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhafelsál, 2 púpozott ek. zsír, 1 fej vöröshagyma, 1/2 l paradicsomlé, 2–3 babérlevél, pár szem egész bors, kevés citromlé és citromhéj, cukor, liszt

Elkészítése:

A marhafelsált 6 szeletre vágjuk, jól kiverjük, és forró zsírban, mindkét oldalát átsütjük. Ezután kevés vizet aláöntve, fedő alatt pároljuk a húst.

Amikor puhulni kezd  zsírjára sütjük, majd a hússzeleteket kiszedjük, melegen tartjuk.

A visszamaradt zsírban megpirítjuk a felaprított hagymát. Meghintjük liszttel, és felengedjük a paradicsomlével. Hozzáadjuk a babérlevelet, az egész borsot, citromlevet, egy kevés citromhéját, vizet és ízlés szerint cukrot. Felforraljuk, a hússzeleteket visszarakjuk a mártásba és fedő alatt puhára pároljuk.


FELSÁL

Csontleves cérnametélttel

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhacsont, 40 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, karalábé), 5 dkg kelkáposztalevél, 1 db paprika, 1 db paradicsom, 1,5 ek. olaj, 1 fej vöröshagyma, ízlés szerint só, 10 dkg cérnametélt

Elkészítése:

A csontot jól megmossuk és 2-3 órán keresztül főzzük.

A sárgarépát, petrezselyemgyökeret hosszába, a karalábét, hagymát szeletekre vágjuk és az olajban lepirítjuk. A többi zöldséggel együtt a csontokhoz adjuk és együtt főzzük tovább.

A levest leszűrjük és cérnametéltet főzünk bele.


LEVESEK

Tonhalas saláta

Hozzávalók 4 személyre: 1 db tonhalkonzerv, 1 fej saláta, 1 nagy paradicsom, 1 paprika, 10 dkg reszelt sajt, 1 ek. olaj, só, bors, 1,5-2 dl kefir

Elkészítése:

A salátát, paradicsomot, paprikát apró csíkokra vágjuk és egy tálban összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot és az apróra tört tonhalkonzervet. Ráöntjük az olajat, jól összekeverjük és kefirrel leöntve tálaljuk.


SALÁTÁK

Töltött tök

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg spárgatök, 2 tojás, 10 dkg füstölt szalonna, 2 púpozott ek. zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, ízlés szerint só, őrölt bors

Elkészítése:

A tököt vékonyan meghámozom és hosszában félbevágom. Magos belét kanállal kikaparom, és a tök belső részét megsózom.

A töltelékhez a tojásokat felverem, hozzáadom a zsemlemorzsát, a megtisztított és zúzott fokhagymát, a sót, a törött borsot, és a finom lyukú darálón ledarált füstölt szalonnát. A masszát a két fél tök üregébe belekenem, és a töltött tököket tepsire fektetem.

A tejfölt megsózom és rálocsolom a tetejére, majd lefedve tolom be az előmelegített, forró sütőbe. 20-25 percig párolom, végül a fedőt levéve kissé megpirítom a tetejét.

A két fél tököt keresztben félbevágom, és egy-egy adagot tányérra csúsztatok.


TÖK

Narancsos rakott babapiskóta

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg babapiskóta, 1 csomag vaníliás krémpor, narancslé, tej, 2 dl tejszín, 25 dkg cukor, 0,5 dl Grand Marnier likőr

Elkészítése:

Egy csomag hidegen elkészíthető vaníliás krémport narancslével és tejjel keverjünk krémmé, majd adjunk hozzá 2 dl keményre vert tejszínhabot.

Közben a sziruphoz a kristálycukrot öntsünk fel 1 dl vízzel és forraljuk fel, majd hűtsük ki. Keverjük hozzá a Grand Marnier likőrt.

A kész krém kb. harmadát egyenletesen elkenjük egy edény alján, ráhelyezzük az egyesével szirupba mártott babapistóták felét. Tetejére ismét krém, majd piskóta, végül megint krém kerül rétegezve.

Az egészet jól lehűtjük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.


SÜTÉS NÉLKÜL

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RECEPTKERESŐ

 Keresés hozzávalók szerint

 
RECEPTEK
 
HIDEGKONYHA, SZENDVICSEK
 
LEVESEK, LEVESBETÉTEK
 
FŐZELÉKEK
 
HÚS- ÉS HALÉTELEK
 
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
 
BÁRÁNY / BIRKA
 
CSIRKE, TYÚK
 
HALAK,TENGER GYÜMÖLCSEI
 
KACSA
 
LIBA
 
MARHA, BORJÚ
 
NYÚL
 
PULYKA
 
SERTÉS
 
STRUCC
 
   VAD
 
TÉSZTÁK, RIZSÉTELEK
 
SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, PÉKÁRUK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
SALÁTÁK
 
ITALOK
 
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS
 
VILÁGKONYHA
 


Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor &#8211; kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény &#8211; minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség    *****    Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ a konoha.hu -n. Nézzetek be! *** Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ!!!    *****    ÁGICAKÖNYVTÁRA - KÖNYVEK, KÖNYVEK, KÖNYVEK - ÁGICAKÖNYVTÁRA    *****    MOVIE-NIGHT -> Filmek, Sorozatok <- MOVIE-NIGHT    *****    Movie-    *****    Játssz a színekkel keress szebbnél szebb képeket, építs, szépítsd a portálod, hogy szebb és színesebb legyen a világod!    *****    Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó. 06209911123 Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó.    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél színes szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!