Ízvilág receptgyűjtemény

 
Új receptek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

HETI MENÜK
 
DIÉTÁK
 
DIÉTÁS RECEPTEK
 

 

VALENTIN-NAPI RECEPTEK
 
HÚSVÉTI RECEPTEK
 
KARÁCSONYI, ADVENTI RECEPTEK
 
SZILVESZTERI, ÚJÉVI RECEPTEK
 
KISOKOS
 
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖK
 
ZÖLDSÉGEK
 

Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
 

 

Új receptek
Archívum - 2010.

Tejszínes-szedres almáspite (VV Anett, Vacsoracsata)

Hozzávalók: 17 dkg vaj, 30 dkg búzaliszt, 4 db savanykás alma, 1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve, 2,5 dl tejszín, 20 dkg barnacukor, 3 db tojás, 2 teáskanál sütőpor, 30 dkg feketeszeder, csipetnyi só


Elkészítési mód:

Tegyük a vajat és a tejszínt egy lábasba, majd forraljuk fel. Keverjük el benne a cukrot, majd ha kissé kihűlt üssük bele a tojásokat. Habverővel pár percig keverjük simára. Szórjuk bele a citrom lereszelt héját és ízesítsük egy csipetnyi sóval, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. Keverjük addig, míg sima nem lesz.

Hámozzuk meg az almákat, vágjuk négyfelé és metsszük ki a magházát, majd szeleteljük cikkekre. Csorgassuk meg citromlével, hogy ne barnuljon meg, majd öntsük a tésztához. Adjuk hozzá a megmosott szederszemeket, és óvatosan keverjük össze.

Öntsük a masszát egy közepes méretű, vajjal kikent és liszttel meghintett tepsibe. Egyengessük el simára a tetejét, majd szórjuk meg egy-két evőkanálnyi barnacukorral. Tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük 35-40 percig. Mielőtt kivennénk a sütőből, szúrjuk meg fogvájóval, és ha már nem ragad rá a tészta, biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a sütemény.

Ha elkészült még langyosan vágjuk kockákra és szórjuk meg porcukorral.


LEPÉNY, PITE, FELFÚJT

Pozsonyi rostélyos

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg rostélyos, 1 gerezd fokhagyma, 3 dkg vaj, 1 dl bor, liszt, zsír, só, őrölt bors, petrezselyemzöld

Elkészítése:

A kivert rostélyosszeletet megsózunk, borsozzuk, vékonyan lisztezzük és kevés zsíron mindkét oldalát megsütjük, majd félretesszük.

Zsírjában elkeverjük az összenyomott fokhagymát, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadunk egy kávéskanál lisztet és a borral felengedjük, átforraljuk. Meghintjük fél csomag finomra vágott petrezselyemzölddel. Ráöntjük a húsra, és burgonyakörettel tálaljuk.


ROSTÉLYOS

Tonhalas paradicsomsaláta

Hozzávalók 4 személyre: 2-3 közepes paradicsom, 1 konzerv tonhal, mozzarella sajt, olajbogyó, citromlé, só, borskeverék

Elkészítése:

A paradicsomot és a mozzarella sajtot felkarikázzuk és egy tálba tesszük. A tonhalkonzervből az olajat összekeverjük a fűszerekkel és a citromlével. A tonhalat a paradicsomra morzsoljuk, ráöntjük az öntetet, megszórjuk az olívabogyóval és összekeverjük.


SALÁTÁK

Áfonyás őzmedalionok

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg őzhús, 2 dl tejszín, 10 dkg áfonyadzsem, 4 fürt ribizli, 4 szelet kenyér, fél dl portói bor, 4 dkg vaj, 4 szem borókabogyó, őrölt bors, só 

Elkészítése:

Futassuk meg a vajban az összezúzott borókát, majd pirítsuk meg benne a hússzeleteket, oldalanként 4-5 percig. Sózzuk, borsozzuk, és öntsük rá a bort. Amikor a bor elpárolgott, és a hús is puha, vegyük ki, és hagyjuk hűlni. A hús levéhez keverjük hozzá a dzsemet meg a tejszínt, és főzzük sűrűre.

Tálaláskor tegyünk a kenyerekre 2-2 szelet húst, öntsük rá a szószt, és tegyünk mellé ribizlit.


ELŐÉTELEK

Túrós tökszeletek

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg zsenge spárgatök, 25 dkg tehéntúró, 1 csokor kapor, 2 tojás, 1 tk. só, 2 dl tejföl, 4 ek. zsemlemorzsa, 3 ek. olaj

Elkészítése:

A tököt meghámozom és karikákra vágom. A magos belsejét kiszedem. A tökkarikák mindkét oldalát megsózom, és egy evőkanál olajjal kikent, kevés zsemlemorzsával behintett tűzálló tálba vagy tepsibe teszem egymás mellé.

A tejfölben habosra keverem a tojásokat, majd belekeverem a közben villával áttört tehéntúrót. Megsózom, végül hozzákeverek két evőkanál zsemlemorzsát
és a vágott kaprot.

A tökkarikák tetejére rákenem a sűrű tojásos-túrós öntetet. Az edényt lefedem, és az előmelegített, forró sütőben 25 percig párolom a tököt, majd az edény fedelét levéve megpirítom a tetejét.


TÖK

Raffaello

Hozzávalók: 1,5 dl víz, 20 dkg porcukor, 1 csomag Rama margarin, 3 csomag kókuszreszelék (10 dkg-os), 25 dkg sovány tejpor, Töltelék: Lehet dió, mogyoró vagy mandula, Forgatáshoz 1 csomag kókuszreszelék

A vízből, cukorból szirupot főzünk, a tűzből levéve hozzákeverjük a margarint és kihűtjük.

Ezután hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a tejport, hűtőbe rakjuk, amíg megdermed, és vizes kézzel golyókat formálunk. Közepébe tesszük a mogyorót, kókuszreszelékbe mártjuk.


SÜTÉS NÉLKÜL

Placuski (Müller Attila, Vacsoracsata)

Hozzávalók 2-3 személyre: 1 bögre tej, 1 bögre liszt, 1 bögre dió, 1/2 bögre cukor, 1 tojás, 1 kanál zsír, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, citromhéj

Elkészítési mód:

Jól összekeverjük a hozzávalókat majd tepsibe öntjük, ízlés szerint ízesítjük. Bármilyen gyümölcs, túró, csoki, akármi mehet bele. Végül előmelegített sütőben megsütjük.


LEPÉNY, PITE, LENGYEL

Hideg sonkapástétom

Hozzávalók 4 személyre: 30  dkg főtt sonka (vagy gépsonka), besamelmártás, 10 dkg tejszín, 5 dkg vaj, 5 cl konyak, só, őrölt bors

Elkészítése:

A sonkát (vagy gépsonkát) és a sűrű, hideg besamelmártást húsdarálón együtt ledaráljuk. Elkeverjük a  vajjal, őrölt borssal és a konyakkal. Hozzáadjuk a felvert, cukrozatlan tejszínhabot, üvegpoharakba töltjük és 2-3 órára betesszük a hűtőbe.

Kenyérszeletekkel kínáljuk.


SZENDVICSKRÉM, PÁSTÉTOM

Brokkolis rakott metélt

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg brokkoli, 1 fej vöröshagyma, 8 dkg edami sajt, 3 dkg vaj, 4 dkg liszt, 3/8 l erőleves (kockából), 1,5 dl tejföl, 20 dkg metélt tészta, 5 dkg hámozott egész mandula, só, őrölt bors, petrezselyemzöld

Elkészítése:

A rózsáira szedett brokkolit forrásban lévő sós vízben puhára pároljuk.

A megolvasztott vajon a felkockázott hagymát üvegesre pároljuk. Meghintjük a liszttel, megpirítjuk, majd az erőlevessel és a tejföllel felöntjük. Felforraljuk, megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a reszelt sajtot.

A tésztát forrásban lévő sós vízben kb. 8 percig főzzük. A mandulát durvára felaprítjuk és szárazon megpirítjuk.

A leszűrt tésztát és a brokkolit összekeverjük, tűzálló tálba halmozzuk, és a sajtmártással leöntjük. A pirított mandulával megszórjuk, előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon 20 percig sütjük. Ízlés szerint petrezselyemzölddel megszórjuk és tejföllel kínáljuk.


METÉLT (tagliatelle)

Gombás csontleves

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhacsont, 40 dkg leveszöldség, 10 dkg gomba, 5 dkg kelkáposztalevél, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1,5 ek. olaj, 1 fej vöröshagyma, ízlés szerint só, 10 dkg cérnametélt


Elkészítése:

A marhacsontot jól megmossuk és 2-3 órán keresztül főzzük.

A sárgarépát, petrezselyemgyökeret hosszába, a karalábét, hagymát, gombát szeletekre vágjuk és a zsírban lepirítjuk. A többi zöldséggel együtt a csontokhoz adjuk és együtt főzzük.

Leszűrjük és cérnametéltet főzünk bele.


LEVESEK

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RECEPTKERESŐ

 Keresés hozzávalók szerint

 
RECEPTEK
 
HIDEGKONYHA, SZENDVICSEK
 
LEVESEK, LEVESBETÉTEK
 
FŐZELÉKEK
 
HÚS- ÉS HALÉTELEK
 
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
 
BÁRÁNY / BIRKA
 
CSIRKE, TYÚK
 
HALAK,TENGER GYÜMÖLCSEI
 
KACSA
 
LIBA
 
MARHA, BORJÚ
 
NYÚL
 
PULYKA
 
SERTÉS
 
STRUCC
 
   VAD
 
TÉSZTÁK, RIZSÉTELEK
 
SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, PÉKÁRUK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
SALÁTÁK
 
ITALOK
 
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS
 
VILÁGKONYHA
 


Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor &#8211; kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény &#8211; minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség    *****    Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ a konoha.hu -n. Nézzetek be! *** Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ!!!    *****    ÁGICAKÖNYVTÁRA - KÖNYVEK, KÖNYVEK, KÖNYVEK - ÁGICAKÖNYVTÁRA    *****    MOVIE-NIGHT -> Filmek, Sorozatok <- MOVIE-NIGHT    *****    Movie-    *****    Játssz a színekkel keress szebbnél szebb képeket, építs, szépítsd a portálod, hogy szebb és színesebb legyen a világod!    *****    Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó. 06209911123 Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó.    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél színes szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!